Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2017 7:10:20 - Venda3

Povinnost obcí starat se o studny, které jsou zdrojem pitné vody.

Dobrý den . V dnešní době , kdy se potýkáme se suchem , MŽP vyzývá k šetrnému zacházení s pitnou vodou, přichází s nápady, jak nahradit používání pitné vody v některých činnostech v domácnostech používáním vody dešťové - viz. splachování toalet a podobně. přitom nikomu vůbec nevadí, že třeba obce nemají vůbec povinnost starat se o studny, které mají ve svém vlastnictví, jsou na pozemcích obce a jsou zdrojem pitné vody pro domácnosti v okolí studny, protože jiný zdroj vody tyto domácnosti nemají. Ještě do nedávna obce měly povinnost o studny pečovat, udržovat, čistit a vodu kontrolovat. Bohužel někdo obce této povinnosti zbavil a tak se stává, že studny, které jsou významným zdrojem pitné vody mohou být a také jsou, měněny na zdroj pouze vody užitkové a pokud se odběratelé vody nepostarají o údržbu obecního majetku, tyto zdroje pitné vody zaniknou, nebo se znehodnotí.
Nemyslíte si pane poslanče, že by bylo dobré znovu zavést pro obce povinnost starat se o tyto zdroje pitné vody?Děkuji .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.