Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2017 21:03:19 - laco

Volič - dynamit v základech demokracie

Zavedení přímé volby prezidenta byla chyba, shodli se šéf lidovců Pavel Bělobrádek, lídr opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek a předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura při debatě Česká republika na rozcestí, kterou uspořádal Politologický klub FSV Univerzity Karlovy. „Byl to dynamit v základech demokracie,“ řekl Bělobrádek. Jaký je Váš názor na přímou volbu lidmi poslanců, senátorů a prezidenta. Taky si myslíte, jako Váš koaliční partner Bělobrádek, že politici, včetně prezidenta, kteří mají zastupovat a prezentovat občany, jsou dynamitem v základech demokracie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.04.2017 21:17:33 - Ing. Antonín Seďa
 To, že je přímá volba prezidenta chybou říkají i novináři, kteří ji dříve prosazovali. Já osobně vidím tuto kritiku v tom, že byl zvolen M.Zeman, který je silnou poltiickou figurou, kteráí některým politikům nejde do jejich not. Já osobně jsem podporoval a podporuji přímou volbu prezidenta, a to právě proto, co jsem zažil při volbě parlamentem. Co s etýče přímé volby senátorů, tak tu již  máme, protože tam funguje přímá volba. Ale u poslanců si to bez změny volebního systému nedovedu představit. To bychom tu museli mít dvě stovky volebních obvodů jako ve VB. Politiky si volí, ať již v přímé volbě či v poměrném systému občané. Na nich záleží, koho si vyberou a kdo je bude zastupovat. Takže o nějakém dynamitu bych opravdu nehovořil.