Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.04.2017 14:02:13 - chromozom

rozvoj

Paní ministryně pro místní rozvoj. Nemyslíte, že se rozvoj Ústeckého kraje zastavil někdy v druhé polovině minulého století? A že se rozvíjí hlavně rozvinuté kraje a ty méně rozvinuté o to víc strádají? Co jako vláda děláte proto, aby se úroveň života v krajích aspoň částečně srovnala?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2017 9:56:18 - Ing. Karla Šlechtová

Dobrý den. Děkuji za Váš dotaz. Abychom pomohli Ústeckému kraji k hospodářskému růstu a obyvatelům kraje k lepšímu životu, připravili jsme plán restrukturalizace nejvíce postižených regionů, tzv. projekt Restart. Očekáváme především to, že obrátí situaci ve strukturálně postižených regionech, které se potýkají s vysokou nezaměstnaností, odlivem obyvatel, nedostatkem investorů, nedostatečnou infrastrukturou a dalšími problémy. Filozofie tohoto projektu je taková, že zaostávání dotyčných regionů dospělo již do tak extrémní fáze, že si v některých oblastech již samy pomoci nedokážou. Vláda proto schválila projekt, který by měl v příslušných krajích zastavit propad a opět nastartovat prosperitu. Ústecký, Karlovarský i Moravskoslezský kraj mají obrovský potenciál, ovšem potřebují impulz a dostatečné finanční prostředky k tomu, aby ho dokázaly probudit. KŠ