ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2017 9:44:35 - Mrazík

Proč bychom měli platit prezidentovu kampaň na úkor našich potřeb?

Je pravda, že prezidentovy návštěvy kraje, při nichž si dělá svou vlastní kampaň platí kraje ze svého rozpočtu? Nemělo by to jít z rozpočtu Hradu? Nebo ten si platí jen zahraniční cesty? Nemyslíte, že by kraje, které musí platit desetisíce až statisíce za návštěvu prezidenta, mohly peníze využít efektivněji pro potřeby občanů? Věřím, že budete znát odpověď a že se z ní nevykroutíte

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2017 23:03:55 - Jan Veleba

 Prezident Miloš Zeman navštěvuje kraje od samého začátku výkonu svého mandátu. Váš názor by platil, kdyby ty cesty začal až v letošním roce.

Při návštěvách je hostem příslušného kraje, plán jeho programu navrhuje kraj. Náklady na ubytování prezidentské delegace hradí Hrad, ostatní kraj (hostitel) a některé konkrétní akce v rámci návštěvy i soukromí sponzoři.

Pro zajímavost doporučuji seznámit se s informacemi, jak si v tomto směru počíná prezident sousedního Slovenska pan Kiska. Stovky letů za rodinou do Martina atd. Bylo by to zajímavé srovnání.

Závěrem poznamenávám, i když to přímo nesouvisí s Vaším dotazem a názorem, že Miloš Zeman měsíčně dává 30% svého platu na charitativní účely, dříve, v naději, že strhne ostatní politiky a soukromé byznismeny, což se nestalo, to dával na fond úhrady státního dluhu.