Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2017 11:27:04 - Zedníček M.

Rasismus jako přirozený jev - pud sebezáchovy. Proč se o tom nemluví?

Vážený pane Hermann,
je zvláštní, že se nikde nemluví o přirozeném rasismu. Proč se černoch raději schází s černochy, běloši s bělochy, neznám ani Vietnamce, že by dávali přednost bělochům zde v ČR, pokud mohou, jsou se svými komunitami. Což to není známkou odlišnosti "přirozené netolerantnosti" Proč to asi dělají? Není to snad známkou odlišnosti? O rasismu se mluví jako o "projevech nenávisti", ale niko neříká, že je to přirozený jev.
Může existovat přirozený rasismus i kultur? Vždyť to nemusí být jen o rase, ale i o kultuře, jak je vidět, kultura islámská se nesnese s žádnou jinou kulturou, chce dominovat! i za cenu násilí! Neznám žádné aktivní spolky, budhistů, hinduistů, židů, kteří by chtěli nejen zde v ČR zakládat své náboženské spolky, školky, kteří by vyžadovali nějaké ústupky. To muslimové své požadavky už uplatňují v našich školách (odmítají plavání, kreslení zvířat atd....), což to není zárodek paralelního soužití? Víme, kam tato tolerance dovedla západní státy....


Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2017 10:27:12 - Mgr. Daniel Herman
Rasismus pokládám za jeden z nejhorších výplodů lidské nenávisti, pane Zedníčku. To, o čem píšete ovšem není rasismus. Odlišnost je přirozená a lidskou společnost obohacuje. Vyvyšování se jednoho nad druhého a pěstování nenávisti kvůli odlišnosti však je špatným a nebezpečným jevem, který už přinesl mnoho zla.