Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2017 12:51:34 - David_

Bezpečnostní riziko

Dobrý den pane Zdechovský,

přiznám se, jsem zděšen Vaší odpovědí z 21.4.2017 viz níže.
"Dobrý den,imigrační politika je především věcí národních států, nikoli EU. Česko má navíc poměrně přísná pravidla a žádný bezprostřední nebezpečí nám nyní opravdu nehrozí".
To skutečně myslíte vážně? Měl jsem Vás za docela rozumného europoslance (mezi všemi těmi vlastizrádci, kteří hájí zájmy všech možných, chcete-li mocných ale jenom ne naše), nicméně toto vyjádření mne šokovalo.
Mohl by jste mi prosím objasnit, jak se budeme bránit třeba nějaké zrůdě, která najede do lidí kamionem třeba na výstavě ptactva a ve jménu pokroku nějaké z nich zavraždí? Aha, ono nám přece nic nehrozí, že? Co ty politicky korektně otevřené hranice?

Předem děkuji za odpověď
David Střítezský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2017 19:55:46 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Střítezský,
pokud jste byl "zděšený" mojí odpovědí, je mi to velice líto. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by Česku nyní bezprostředně hrozil teroristický útok.  Nezpochybňuju, že potenciální hrozba zde existuje vždy (stejně jako všude na světě), ale jak píše odborník na extremismus Miroslav Mareš, dosud se v ČR projevila hrozba islamismu jen limitovaně, anebo vůbec. Více se o problematice islamismu v ČR dočtete např. v  jeho článku zde: http://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie/islamismus-jako-bezpecnostni-hrozba-pro-ceskou-republikuDodávám, že ČR se právě v nízké pravděpodobnosti útoku islamistů se ČR liší od zemí na západ od nás, které už mají zkušenost s terorismem. Pokud ale máte lepší informace než jiní, tj. máte důvodné podezření, že někdo konkrétní z řad islamistů plánuje v ČR teroristický útok, mělo by být Vaší povinností hlásit  tuto závažnou skutečnost policii.  
Pokud by opravdu mělo navzdory dojít k teroristickému, rady, návod, jak se zachovat, naleznete např. zde (mimochodem je v článku je také dobře vysvětleno, do jaké míry a jak lze riziko teroristického útoku snižit)::  http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/163815-co-delat-pri-teroristickem-utoku-rady-ktere-vam-mohou-zachranit-zivot/# S pozdravemTomáš Zdechovský