PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2017 15:17:48 - princezna_sisi

Matky samoživitelky

Hodně se teď řeší matky samoživitelky. Jakou pomoc jim navrhujete? Ono totiž když jedněm pomůžete musíte druhým vzít a já se tedy oprávněně ptám, proč by měla matka, která je schopná se o dítě postarat sama nebo k tomu má partnera měla doplácet na matky, které nejsou schopné děti uživit a přitom si je pořizují ve velkém? Není výjimkou, že žena porodí první dítě v 18 a pak je třeba další 3. Je tak do 30 na mateřské a práci bez praxe s tolika dětmi pak hledá špatně. Ale neměla si to rozmyslet dřív?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.04.2017 5:56:08 - PhDr. Zdeněk Soukup
Nejsou všechny matky, o kterých se zmiňujete, nezodpovědné. Většina prostě jenom měla smůlu na partnera. Já mám také tak trochu problém s tím, aby za ně přebíral vymáhání pohledávek stát. Stát by měl jenom zajistit větší vymahatelnost práva. A to neplatí jenom pro alimenty. Platí to pro neplatiče nájemného, pro dlužníky v bytových družstvech, pro zloděje, kteří jsou sice odsouzeni, ale okradenému nezaplatí ani vindru ... Zálohové výživné je nesystémové opatření. Není ale možné nechat neúplnou rodinu bez prostředků. Doplatily by na to jenom děti. Je to velké dilema.