PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2017 15:47:33 - mravenec-99

Rasistická protibělošská česká policie

1) Docela mě zaráží, že policista- odborář se vyjádří, že mají zakázáno zveřejnovat popis romského pachatele a nic se neděje. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Byl-to-Rom-Ne-mlcte-Tmavy-muz-s-knirem-Mlcte-Zastupce-policistu-proslaveny-behem-za-zlodejem-k-situaci-nasich-ochrancu-zakona-A-ve-Svedsku-485064 Vždyt to je rasismus jak vyšitý! Nějaký kriminálník není běloch, tak se nesmí zveřejnovat jeho popis? Co kdyby to bylo obráceně a měli zakázáno zveřejnovat popis bílého pachatele? Tady se divíme, že v Německu zveřejnují popisy "severoafrických" mužů a u nás je to snad ještě horší...celé mně to přijde jako za nacismu - jen místo židů jsou to běloši, kteří mají menší práva, a všechny ostatní menšiny jsou nadřazená rasa a mají různé výhody...
2) Proč až šestka? Na základě čeho? Vždyt toho druhýho poslanec ani nikdo nezná...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.04.2017 5:46:10 - PhDr. Zdeněk Soukup

S tak zvanou korektností mám také problém. Myslím si, že když se někdo hrdě hlásí ke své národnosti, zakládá na principu své údajné odlišnosti politické strany, volí vlastní královny krásy a požívá z důvodu domnělé diskriminace nejrůznější výhody, nemělo by mu vadit ani to, že se jeho původ označí v měně příznivých souvislostech. Udělal jsem to jednou ještě jako novinář, když jsem natáčel havárii, při které těsně před Vánocemi opilý Rom bez řidičského průkazu, v kradeném autě zabil mladou rodinu, včetně asi pětiletého  chlapce. Od havárky se snažil ujet. To jste neviděla ten poprask. nevyvolal ho nikdo z vedení tehdejší ČT, ale někteří diváci. Část naší veřejnosti  prostě chce žít ve falešném světě, kde se za Roma hlásí ten, kdo si jde pro diskriminační /vůči většině/ sociální podporu, ale nechce být uváděn v souvislosti s tím, že se dostane do rozporu se zákonem anebo s obecnými zvyklostmi.

Na Vaši druhou otázku musím odpovědět jenom tak, že opravdu netuším. Je to rozhodnutí krajské organizace ANO. A já to respektuji. Nakonec stejně rozhodnou voliči.