Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.04.2017 15:35:27 - Voldánová

chudoba

Pane Seďo, srdečně vás zdravím. Zajímalo by mě, jak byste vy a ČSSD definovali co je chudoba? Kde je hranice mezi chudým člověkem a člověkem, který žije průměrně? V tom, co je bohatství se asi všichni shodnem, i když i to je pro každého z nás proměnlivá veličina, ale mě by zajímala ta chudoba, protože když ji nebudete schopni definovat, nemůžete s ní bojovat

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.04.2017 18:49:42 - Ing. Antonín Seďa
Definici chudoby i její hodnocení dává EUROSTAT a je přesně definována v rámci Social Watch či ČSÚ. Teď vám neřeknu přesně, kde se ta hranice chudoby nachází. Nicméně takto administrativně definovat chudobu je problém, s tím docela souhlasím. tak jako souhlasím s tím, že statistika je jedna věc a realita věc druhá. Všichni víme, že bude vždy nedostatek peněz. A to jak v rodině, tak v obci či ve státu. Z mého pohledu je třeba, aby člověk, který pracuje, uživil rodinu, měl na zaplacení nákladů na bydlení a na výchovu svých dětí. Ale tato hodnota peněz se těžko definuje, protože každý člověk to má nastaveno jinak. To, co je podstatné je snaha politiků, aby se lidem žilo lépe, tudíž, aby vydělávali více. V tom se shodne ČSSD s odbory. A jsem rád, že to začínají chápat i některé zaměstnavatelské svazy.