Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2017 12:41:29 - hopik

situace ve vládě

Když se loni řešilo odvolání Hermana Sobotka tvrdil, že k tomu nemá kompetenci. K odvolání Babiše ji má? A pak nemyslíte, že byste si tím jen uškodili? Podle průzkumů ANO vede, a kdo myslíte, že by tak volby nyní vyhrál? Nehledě na to, že prezident Babiše stejně nikdy neodvolá, nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.05.2017 8:07:12 - Ing. Antonín Seďa
 Předseda vlády má kompetence odvolat kteréhokoliv ministra z vlády. Problém je ovšem koaliční smlouva, která to umožňuje, až po souhlasu předsedy koaliční politické strany. Takže buď se poruší koaliční smlouva nebo se ministr neodvolá. Já souhlasím, že situace s problémy A.Babiše je velmi komplikovaná a opravdu nevím, proč se do toho pouštěť. Já vidím jediné řešení, a to, aby pan ministr financí odstoupil sám. Což ovšem neudělá, protože mu jde vše na ruku. Já pouze nechápu tak silnou podporu hnutí ANO 2011 i jeho osobě. Vždyť za daleko menší pochybení padla vláda a odcházeli jednotliví minisři. Ale souhlasím, že podpora ČSSD neustále klesá a podle mého názoru bychom měli najet na pozitivní témata a pozitivní předvolební kampaň.