Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.05.2017 10:36:02 - Ludva Homolka

Zdravím a mám jeden skromný dotaz.

Jaký je rozdíl mezi zneužitím poslaneckých náhrad na koupi bytu panem Sobotkou a využitím korunových dluhopisů na snížení daní jak to provedl Babiš.Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.05.2017 20:32:30 - Jan Birke
Také Vás zdravím,

příklady, které uvádíte, jsou absolutně nesrovnatelné. V případě Bohuslava Sobotky šlo o ušetření tzv. poslaneckých náhrad, na které má ze zákona nárok každý poslanec a které jsou vypláceny formou paušálu bez protivyúčtování nákladů. Bohuslav Sobotka nepřipravil stát o desítky milionů korun na daních, jako to udělal Andrej Babiš. Ten zneužil korunových dluhopisů, které nakoupil od vlastní firmy a každý rok z nich inkasuje 90 milionů korun, které nedaní. Ročně by jinak odváděl z těchto 90 milionů daň 13,5 milionu korun státu! Nemluvě o tom, že bez vydání korunových dluhopisů by se Agrofertu navýšil daňový základ a také on by na daních zaplatil každý rok mnohem více, konkrétně o 17,1 milionu korun. Ve výsledku to tak mohou být ne desítky, ale stovky milionů korun, o které díky jednání Andreje Babiše přijde! Toho Andreje Babiše, který zastává post ministra financí.

Jan Birke