ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2017 15:51:01 - kopito

vláda

Z politiků znáte prezidenta asi nejvíc. Jak si myslíte, že zareaguje na současnou situaci ve vládě? Jaké řešení vám za současné situace přijde nejlepší? A jak byste hodnotil rozhodnutí premiéra podat demisi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.05.2017 22:38:38 - Jan Veleba

 Začnu odzadu. Rozhodnutí premiéra podat demisi pokládám za akt politika, který sám sebe obklíčil silnými mediálními výroky a z toho obklíčení se už neprobil. Rozhodl se potopit celou vládu, což já osobně pokládám za zbabělost. Ale vzhledem k tomu, že tu demisi sdělil médiím s tím, že snad do konce týdne ji skutečně podá, tak musíme ještě pár dní počkat, u Sobotky člověk nikdy neví.

Pokud se týká pana prezidenta, tak to skutečně nemohu vědět, jak bude reagovat. Jsem si ale jist, že tuto vládní krizi, do značné míry vyrobenou uměle premiérem, bude řešit  zodpovědné a ze strategického nadhledu. Víc k tomu nemohu říct, byly by to pouhé spekulace.

No a můj osobní názor je, že současná vláda by měla dokončit svůj původní časový mandát v demisi. Tím by mohl pokračovat legislativní proces a hlavně by se mohl připravovat státní rozpočet 2018. V opačném případě bychom se mohli dočkat rozpočtového provizoria se všemi drastickými dopady.