Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2017 14:08:04 - Linda z ČR

Věděl jste, co Sobotka udělá?

Informoval vás o svém rozhodnutí dříve, než veřejnost? Radil se o svém rozhodnutí s vámi? Nebo jste mu to dokonce poradil? Jste přece volební manažer.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.05.2017 20:38:04 - Jan Birke
Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Pan premiér nás o tomto svém rozhodnutí dopředu neinformoval, tedy se s námi o něm ani neradil. Není na tom ale nic divného, toto rozhodnutí bylo plně v jeho kompetenci. Já jsem tomuto rozhodnutí rozuměl, protože situace, do které vládu dostal ministr financí Andrej Babiš se svým bordelem ve financích a zjevným střetem zájmů, byla nadále neúnosná. Andrej Babiš navíc nebyl schopen se k celé věci postavit čestně a jako chlap, odmítl vyvodit osobní odpovědnost.

Bohužel se ukázalo, že prezident republiky nemá v úmyslu respektovat Ústavu, což situaci opět změnilo. Pan premiér se v tuto chvíli (v naprostém souladu s názorem vedení ČSSD) zachoval jako státník, který si je vědom, že se tu hraje o budoucí směřování celé České republiky. Proto se rozhodl nepodat demisi vlády a navrhl odvolání Andreje Babiše z vlády.        

Jan Birke