ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2017 15:32:30 - šebánková

korupce v řadách ČSSD

Chápu, že ČSSD je početnou stranou a je větší pravděpodobnost, že někdo pochybí. Myslím ale, že v řadách ČSSD je za poslední dobu nějak dost. A vůbec se mi nelíbí, jak k nim pan Stučuk nebo třeba Březina, ale i zbytek strany přistupují. Můj dotaz. Nemyslíte, že by měla ČSSD přijmout nějaká opatření, aby nedocházelo k takovému poškozování jejího jména jedinci, kteří jsou obviněni z různých podvodů a podivných machinací? A vydáte nově obviněného Novotného?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2017 17:52:53 - Ing. Ladislav Šincl
Činnost ČSSD se řídí dle schválených dokumentů, které dle mého názoru obsahují opatření, které při plném využití mohou odstranit negativní jevy, které by poškozovaly její dobré jméno. Jde zejména o Stanovy - čl. 8 (Zánik řádného členství) a např. i o nově přijatý Řád  přípravy na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, který obsahuje celou řadu opatření eliminující negativní jevy. Např zamezuje tomu, aby byl na kandidátní listinu zařazen jakýkoliv kandidát, kterému bylo sděleno např. obvinění -  § 11, 12 atd.  

Poslanec Josef Novotný není člen ČSSD. V případě, že bude PSP požádána o tzv. jeho vydání, bude toto projednáno v mandátovém a imunitním výboru, který celý případ prošetří a doporučí svým usnesení ostatním poslancům návrh na usnesení. Jako v jiných případech předpokládám, že bude tzv. vydán a bude mít možnost se obhájit jako každý jiný občan ČR. 

Ing. Ladislav Šincl