ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2017 18:11:46 - teoriestrun

dobrý den - nyní se ve výboru připravuje novela zákona o povinném pojištění vozidel - kde je snaha touto novelou se vrátit

do roku 2015 a zvrátit normální postup - tedy vyřazení nepojištěného vozidla z evidence vozidel - na postup, který já nazývám zákon českých poliků na ždímání českých občanů zahraničními pojišťovnami - tedy že by náplň práce opět suplovaly soukromé firmy, které by "kontrolovaly" uhrazení povinného ručení a opět by měly možnost si za toto účtovat nehorázné částky a ještě k tomu dávat českým občanům nehorázné pokuty - připadá mi to mimořádně sprosté a jako zákon, prolobovaný (koupený) u některých poslanců zahraničními pojišťovnami. Obracím se s tímto dotazem na Vás, neboť Vy jste již jednou loboval v PS za zákon,který by umožnil zahraničním pojišťovnám podvodně ždímat české občany a zajišťoval pojišťovnám touto amorální cestou nehorázné zisky - mluvím o podfuku, zvaném pojištění se spořením, kde částky, o nichž si lidé mysleli, že si je spoří, jim byli odebírány a sloužily jako "provize" dealerů - považuji to za mimořádně nemravné. Projednává se nyní návrh v nadpisu uvedeného zákona?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2017 13:54:49 - Ing. Ladislav Šincl
Odpověď:Z Vaší otázky je patrné, že nemáte správné informace. 

1) Pravděpodobně máte na mysli novelu zákona o o poj. odpovědnosti za škodu způs.provozem vozidla - sněmovní tisk 1019 . U tohoto tisku nejsem předkladatelem a tak Vám doporučuji se obrátit na ty, kteří ho předložili. 

2) Za žádné zahraniční pojišťovny jsem nikdy neloboval - předložil jsem jen jediný pozměňující návrh k zákonu o pojištění, který měl za cíl naopak snížit provize pojišťovacím zprostředkovatelům - dealerům, které jim platí občané ze svých peněženek.  

Z těchto důvodů doporučuji se příště lépe seznámit s fakty.