PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2017 12:59:59 - pozor na politiky

Terezínská tryzna

Dobrý den pane Skálo, v neděli jsem se chvíli dívala na ČT na přenos z Terezína,kdy správce památníků nahlas představoval významější hosty,třeba i poslance,potom premiéra atd.Z KSČM nikoho nahlas nevítali.Byl tam někdo od vás?Nebo zástupce KSČM nevítali nahlas?Mě tam prostě zástupci KSČM chyběli,tam měli být. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2017 23:15:34 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Terezínské tryzny se za KSČM zúčastnili i poslanec Josef Šenfeld a radní Ústeckého kraje Jitka Sachetová. Proč je nikdo jmenovitě neuvítal, sice tuším, ale tvrdit to nemohu. 

Po své odpovědi jsem obdržel tento e-mal:

Vážený pane místopředsedo,

dovolte mi, abych se jménem Památníku Terezín ohradil vůči Vaší odpovědi na dotaz pisatelky na serveru Parlamentnilisty.cz, týkající se přivítání hostů – členů KSČM na Terezínské tryzně v neděli 21.5.2017. Dotaz byl položen 22. 5. 2017 12:59:59 a zodpovězen 22. 5. 2017 22:21:04 (viz kopie v příloze). Vaše odpověď přijímá nepravdivé tvrzení pisatelky, že hosté za KSČM nebyli oficiálně přivítáni a naznačujete v ní dále, že víte, proč k přivítání nedošlo.

Ředitel Památníku Terezín PhDr. Jan Munk, CSc. poslance PČR Josefa Šenfelda a radní Ústeckého kraje Jitku Sachetovou (oba zvolené za Vaši stranu) samozřejmě oficiálně přivítal, a to i přesto, že o účasti poslance Šenfelda jsme nebyli předem informováni. Poté, co jsme jeho přítomnost zaregistrovali, byl však na vítací listinu dopsán. O pravdivosti mého tvrzení se můžete Vy i tazatelka přesvědčit na záznamu České televize: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10997918455-mimoradne-porady-ct24/217411034000038-terezinska-tryzna (52. minuta – p. Šenfeld a 53. minuta – p. Sachetová).

Je škoda, že jste si záznam neprohlédl dříve, než jste napsal tazatelce svou odpověď, kterou nyní, jak pevně věřím, upravíte.

S přáním pěkných dní

Mgr. Tomáš Rieger

vedoucí oddělení vnějších vztahů a marketingu
Památník Terezín
národní kulturní památka

K tomu moje odpověď:

Vážený pane magistře,

slušnost mi velí se Vám co nejupřímněji omluvit. Má reakce vycházela z tvrzení tazatelky. To, že se mohla zmýlit i v tak elementární otázce, mne nenapadlo ani ve skrytu duše. 

Beru to jako lekci do budoucna - a Vám i Vašim kolegům se znovu upřímně omlouvám. Tato má slova přirozeně zkorigují i odpověď na příslušný dotaz v PL.  

Hezké dny Vám přeje 

J. Skála