Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2017 21:35:50 - K.Zahradnik

Odchod ministra vnitra?

Na ministerstvu vnitra docházelo od roku 2009 k fatálnímu úniku informací. Budete z toho vyvozovat personální změny? Podle mého názoru by měl odejít ministr vnitra a policejní prezident. Svádět únik na kohokoliv jiného je absurdní, protože nefungovaly základní bezpečnostní pojistky a ochrana spisů je plně v dikci ministerstva vnitra. Přijme ČSSD zodpovědnost nebo ji požaduje pouze u ostatnich?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2017 9:16:37 - Ing. Antonín Seďa
 Dnes bude projednávat poslanecká sněmovna, a to na návrh ČSSD, zřízení vyšetřovací komise právě k tomuto dlouhodobému problému. Ale musím zopakovat, že to není pouze odpovědnost ministerstva vnitra a policejního prezidenta, ale i ministra spravedlnosti, pod kterého spadají státní zástupci a soudci a také Nejvyšší státní zastupitelství má svoji spoluodpovědnost. Souhlasím s tím, že je nutno přijmout opatření k zabránění těmto únikům. A tím je evidence vstupů do vyšetřujících spisů. Mimochodem zapomněl jsem na obhájce a účastníky kauz. Takže odpovědnost tady je. Ale je třeba odlišovat odpovědnost politickou a trestně právní. Takže uvidíme, jak dopadne to ustavení vyšetřovací komise.