Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2017 23:12:57 - masar

Re: Vojska USA v Sýrii

Vážený pane poslanče,
v odpovědi na tento dotaz jste ospravedlnil přítomnost americké armády v Sýrii slovy "Existuje rezoluce RB OSN, která vzývá k boji proti ISIL". Jenže to velmi hrubě zkreslujete obsah této rezoluce. Žádná, zdůrazňuji ŽÁDNÁ rezoluce OSN nemůže jít proti Chartě OSN, ale naopak KAŽDÁ rezoluce OSN musí Chartu ctít.
Nejinak je tomu i u rezoluce, na kterou se odvoláváte. Jde o rezoluci OSN č. 2249. V této rezoluci je výslovně uvedeno:
"(Rada bezpečnosti) vyzývá členské státy, které mají schopnost to realizovat, aby podnikly všechna potřebná opatření v souladu s mezinárodním právem a zvláště podle Charty OSN stejně jako v souladu s lidskými právy, zákony o uprchlících a humanitárních opatřeních na území, které je pod kontrolou ISILu...". Charta OSN nedovoluje umístit cizí vojska na území jiného státu (SAR je zakládající člen OSN) bez souhlasu její zákonné vlády.
Takže matete veřejnost a hlavně ospravedlňujete porušování Charty OSN ze strany USA a jeho "koalice".
Bravo...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2017 9:23:11 - Ing. Antonín Seďa
 Veřejnost nematu, protože jsem se odvolával na Rezoluci č.2249, jak správně píšete. Nicméně já nemusím nikoho ospravedlňovat, protože ten dotaz měl směřovat na administrativu USA, jak jsem dříve uvedl. Nicméně je zřejmé, že existuje mezinárodní koalice, která bojuje proti ISIL. Právě návštěva D.Trumpa v KAS na zasedání arabských států ukázal, že je třeba, aby samy muslimské státy bojovaly účinně s teroristy. A to, že mezinárodní koalice pomáhá v tomto boji svojí technikou a zajišťuje i humanitární pomoc potřebným je důležité. To snad nechcete zpochybňovat.