Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2017 2:21:51 - Štuka

Dobrý den, pane ministře.

přečetl jsem si článek, který začíná „Je to hanba, že komunisti stále sedí v parlamentu.“ V tomto článku poukazujete na komunismus, jako na zločinnou ideologii, která má na svědomí mnoho lidských životů. Myslíte si, že křesťanská ideologie je na tom se svými miliony oběťmi ve své historii lépe? Je zajímavé číst Vaše odpovědi, kde se Vás tazatelé táží na Váš názor a postoj ke zločinecké ideologii islámu, která skutečně s demokracií nemá naprosto nic společného. Víte, když čtu, nebo poslouchám ty různé názory na to, co je a co není zločinná ideologie, vždy si kladu otázku, co ta, či ona víra, ideologie, lidem dobrého přinesla. Stejně tak Vaše tvrzení jednomu tazateli, že "kapitalistický systém je to nejdokonalejší zřízení", mi připadá docela primitivní tvrzení někomu, kým předem opovrhujete. Můj názor je, že zatím nebylo vymyšleno ideální politické zřízení a to dnešní kapitalistické má skutečně do ideálu daleko. Pane ministře, táži se Vás, v čem je křesťanská víra lepší než socialismus?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2017 14:15:18 - Mgr. Daniel Herman

Vážený pisateli

souhlasím s Vámi, že nebylo vymyšleno žádné ideální politické zřízení. A ani nebude, protože my lidé jsme jednak nedokonalí a společnost i svět se neustále vyvíjejí. A nyní k Vaší otázce. Především nelze srovnávat náboženství a politickou ideologii. Křesťanství se neváže na žádný konkrétní politický systém. Je to duchovní poselství, které poukazuje k hodnotám, jež přesahují nejrůznější lidská zřízení. Zatímco socialismus je politická ideologie, která směřuje k vytvoření konkrétního politického systému a stylu řízení společnosti.