Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2017 14:16:23 - laco

Boj EU proti džihádistům

EurAsi Daily:" Západ, který se odhodlal rozvrátit Sýrii, zvyšuje objemy zbraní dodávaných džihádistům. Z Bulharska – s pomocí dánských lodí a prostřednictvím americké obchodní společnosti – nyní do trýzněné blízkovýchodní země směřují na pomoc islamistům i obrněné transportéry československo-polského původu (OT 64)." Jak vy hodnotíte obdobné formy boje EU proti muslimským džihádistům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2017 15:40:03 - Ing. Antonín Seďa
 Nebudu hodnotit výše uvedené neověřené informace. Chci jasně upozornit,že dodávky jakýchkoliv zbraní jsou v pravomocí jednotlivých členských států EU a jejich legislativy. Pokud by byly dodavateli firmy z ČR ,pak musejí mít licenci a vývozní povolení ,které není jednoduché sehnat. Součástí mezinárodního boje proti bojovníkům ISIL jsou i dodávky zbraní a techniky pro ty,kteří s IS bojují. Pokud jsou splněny podmínky pro vývoz ,pak já s těmito dodávkami zbraní a humanitární pomocí problém nemám. Problém může nastat v případě druhotného exportu těchto dodávek,což je ovšem z pohledu zákonů nelegální.