Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2017 9:30:07 - svatopluk L.

srovnání

Dobrý den, myslíte, že lze a dělá to někdo, že by srovnával náboženství s politickým systém? Není to nesrovnatelné? Vždyť víra je iracionální a dost subjektivní. Dovolte mi vám také vyjádřit podporu. Německo je nyní náš největší partner a je na místě s ním maximálně zlepšovat vztahy. Nemrzí vás, že nemáte podporu třeba u prezidenta? Ten se podle mě jednostranně soustředí jen na východ.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2017 18:01:01 - Mgr. Daniel Herman

Vážený pisateli,

především Vám děkuji za vyjádření podpory, které si vážím. K srovnávání náboženství s politickým systémem občas dochází, jak můžete vidět i u některých dotazů zde na PL. Samozřejmě to nesrovnatelné je.

Zlepšování vztahů s Německem, které je naším strategickým partnerem, je plně v souladu s naší zahraniční politikou. Je třeba se nebát pravdy a poctivě se postavit i k velmi bolestným kapitolám našich dějin. Zrovna v této věci mi pan prezident však v loňském roce vyjádřil podporu, protože jsem s ním o své návštěvě krajanského setkání československých Němců předem hovořil.