Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2017 10:01:51 - laco

Demokracie ČSSD - politika intrik a zákulisních tahů?

Profesor Oskar Krejčí: "Vzpomeňte si, jak vypadaly e-maily, které unikly z kanceláře premiéra. Jak bylo chlapcům vše jasné v duchu Merkelové a jakým způsobem byli ochotni prosazovat své představy proti vůli většiny. Ne diskusí, ale intrikami a zákulisními tahy. Samozřejmě, že to naštve. To není žádná samospráva a demokracie, ale autokracie jako vyšitá." Lze tedy tvrdit, že ČSSD provádí politiku intrik a zákulisních tahů s cílem nastolení autokracie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2017 12:51:13 - Ing. Antonín Seďa
Každá politická strana má svůj program,který chce prosazovat. A má své reprezentanty,kteří by tento program měli uplatňovat v praxi. A to na volených funkcích,od starosty až po předsedu vlády. A je zřejmé,že v každé politické straně zuří vnitrostranický boj o postavení na kandidátkách či ve vedení strany. ČSSD v tomhle pohledu není vyjímkou. Ale o autokracii se nedá hovořit,pokud má strana demokraticky volené zástupce i demokratické principy své činnosti. Takže rozhodně sociální demokracie je demokratická strana,a to přes všechny problémy,které má. Autoritářský režim se pozná podle toho,jak reaguje na své protivníky a jaké metody k tomu volí. ČSSD se řídí Stanovami a volebnimi řády. A ty schvalují delegáti či zástupci členské základny.