Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2017 17:04:04 - teoriestrun

Proč jste součástí nové Národní fronty socdem, top, ods a kdu?

Váš projev v EU parlamentu mne docela zaskočil -bylo mimořádně trapné projednávání nějaké Mafry na EU (a účast byla přiměřená míře trapnosti) viz Haló noviny, viz Bakalovy noviny, které s ním jako ministr a člen vlády spoluvlastn. Schwarz, který byl v té době také velký pobírač dotací - eu i z našich daní na své soukromé majetky (dar pana Kalouska) -a vy jste byli jako ryby. Řešení volebních preferencí udáváním jiné české politické strany v EU parl. a ještě oklikou přes německé lidovce považuji za mimořádně odpuzující. Další -vaše spoupráce na vykostění zákona o registru smluv - a reakcí na zveřejnění kom. hlasování nebylo vysvětlení, ale vzteklá reakce na toho, kdo to zveřejnil. Opatrné našlapování na čt 24 kolem Hermana horujícího pro SL bylo také dost smutné. KSČM jsem považovala za stranu, která se po 89 nenamočila do mafiánského tunelovacího spolku klas. pol stran, které na občany ČR a její budoucnost kašlou - ale nyní to vypadá, že jste jejich součástí? Nebo jste byli vždy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2017 9:25:41 - Ing. Kateřina Konečná
Ano, projednávání Babiše a Mafry bylo velmi trapné. Nevím, proč pan Babiš vystavuje Českou republiku na odiv v takovém světle a své záležitosti si nevyřídit, jak se sluší a patří. Je politik a měl by si uvědomit, že vlastnění médií a jejich úkolování je zcela nepřípustné. Byla jsem velmi nerada, že to Evropský parlament musel řešit a nechtěla jsem, aby to řešil. Osobně jsem toho názoru, že to musí vyřešit voliči v České republice, ale když už debata uspořádána byla, nehodlala jsem bránit někoho, kdo zneužívá svého podnikání k získání politické moci.

K tématu SL jsem napsala na Facebook dva příspěvky. První "Vicepremiér Bělobrádek se v červnu zúčastní sudetoněmeckého sjezdu. Půjde o zatím nejvýše postaveného českého politika, který se sjezdu účastní. Pan vicepremiér a jeho KDU-ČSL má sudetské Němce v lásce. Na rozdíl od matek samoživitelek, které ve špatné životní situaci radí, aby si "našli jiného chlapa", nebo poctivě pracujících českých občanů, když prohlásil, že pro zvyšování minimální mzdy není prostor. Každý máme očividně jiné priority" a druhý v reakci na Hermanova slova, že je ostudou, že KSČM  je v Poslanecké sněmovně "To, že osobně nechápu, kdo může ještě KDU-ČSL volit neznamená, že bych jim chtěla upírat právo na demokratické zastoupení. Bohužel nepovažuji za humorné, když se popírají demokratické principy a zvlášť od těch, co se demokracií neustále ohánějí. Nechápu jak si lidovci mohou taková prohlášení dovolit a doufám, že na místo objíždění sudetoněmeckých srazů si najdou čas na akceptování vůle českých občanů. A to panu ministrovi nepřipominám jeho kroky v posledních dvou letech, za které by už dávno neměl být členem vlády." Osobně se tedy nedomnívám, že jsem se opatrně našlapovala. KSČM je opoziční stranou a odmítám, že by byla součástí nějakého mocenského paktu