RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2017 13:17:09 - JANK0

Opravdu si myslíte, že je Sobotka pro ČSSD to nejlepší?

Myslel jsem to tak, že tomu, co říká Babiš rozumím, byť s tím bytostně nesouhlasím. Sobotka i třeba Fiala ale vůbec neumí mluvit tak, aby oslovili normální lidi. Sobotka je navíc vždy tak strašně nudný a necharismatický. Myslím, že by vám pomohla významná obměna osobností. Myslím, že členů máte dost a když se dívám na kandidátky, tak je zas vedou ti samí. Podle mě by prospělo zkrátit politikům jejich mandáty. Když to jde u prezidenta tak proč né? Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2017 13:24:57 - RNDr. Pavel Poc
 Dobrý den, děkuji za dotaz. 

Neumím posoudit co nebo kdo je pro ČSSD nejlepší a proto se v tomto smyslu nevyjadřuji. Asi se moc neshodneme. Já Andreji Babišovi zase moc nerozumím, protože ve většině toho co říká je tolik rozporů mezi slovy a skutky, že mně to docela mate. Pokud jediné co chcete od politika je, aby byl charismatický a zábavný, tak se mi to zdá jako poněkud málo. Ale jak říkám, to je věc osobních preferencí. Já dávám přednost inteligentním a morálně konzistentním lidem před charismatickými nadsamci s pochybnou minulostí a morálkou. Pokud jde o zkrácení mandátu, velmi se mýlíte. V USA tento experiment zkusili. Mandát člens kongresu tam trvá pouze dva roky. Výsledkem je konec reálné demokracie, protože to vede k totálnímu populismu a k tomu, že kogresmani vedou permanentní kampaň a v ní potřebují především peníze a podporu byznisu, protože jedině to dokáže vytvořit předpoklady pro jejich znovuzvolení. To je závěr a názor tamní angažované občanské společnosti. Ostatně i v ČR se napůl žertem říká, že se poslanci první rok seznamují s tím, o čem vlastně ta jejich práe je a poslední rok dělají kampaň, takže na práci mají pouze dva roky. Osobně mám za to, že velmi dobrý systém je ten, který máme v ČR v horní komoře parlamentu, Senaátu, tj. 6 let mandátu a obměna třetiny Senátu každé dva roky. To zaručuje jak kontinuitu, tak dost času na skutečnou práci a také to brání vytváření nějakých dlouhodobých “klik”. Tato plynulá obměna také významně víc umožňuje reakci složení Senátu na vývoj voličských preferencí.