ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.06.2017 8:29:41 - Libuše-1

Lithium

Dobrý den, pane senátore,
víte něco bližšího o této kauze? Jak jsem si přečetla, tak při prodeji všech zásob lithia by se zaplatil celý státní dluh a ještě by na několik let dopředu byly peníze např. na důchody. Kdo rozhodl o prodeji (už to proběhlo?) do zahraničí? Nemohli byste zjistit něco více o této kauze? Pokud by to opravdu někdo prodal, tak by ho bylo třeba pravomocně odsoudit za rozkrádání! Kdy půjde sedět p. Sobotka za OKD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.06.2017 16:37:48 - Jan Veleba

 Dobrý den Libuše,

rozhodování o případném prodeji zásob lithia na severozápadě naší země je záležitostí vlády. Ač premiéra Sobotku nemám rád, dokonce jím pohrdám, tak si myslím, že je vyloučeno, že by bylo rozhodnuto, jak píšete. To totiž není záležitost Sobotky, ale celé vlády a já si neumím představit, že pár měsíců před volbami a před ustavením nové vlády by si toto někdo vzal na triko.

No a pokud se týká OKD, tak Sobotka podle mne sedět nepůjde, protože on byl tehdy ministr financí a konečné rozhodnutí dělá celá vláda ve sboru. Nicméně byl to on, který má na kolapsu a rozkradení OKD hlavní podíl.