JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2017 9:06:29 - LRAK

Kdy už? Proč to nejde?

Hezký den pane poslanče. Zeptám se "jako by" od spodu, z druhé strany. Proč, kde je ten neustálý problém s tím něco udělat? Jaký je, jak velký je rozdíl mezi BS a OS (tak samozřejmě ano, ale...hasič, policista denně nasazují životy, voják jen cvičí při problémech se MO vymlouvá, že problém je o vnitřní bezpečnosti, tak policista se strhne a voják zase cvičí, občas jede na misi)? Jak je možné, že voják, který nemusí mít ani maturitu, na tzv. základní funkci má a to o mnoho tisíc měsíční příjem vyšší? Proč má armáda 1,5, 2 násobky (někteří) pro výpočet výsluhy, proč mají až 60%, proč mají příspěvek na bydlení a dojíždění, proč mají každý měsíc stabilizační příspěvek 7 - 28 tisíc apod. Proč konečně nesedne VO a VB a neudělají v odměňování a výsluhových náležitostech jednou provždy systém hodně blízký v OS, BS. atd. Pan Seďa tvrdí, že není vůle, a pokud ale nebude vůle od VO a VB, tak generálové hlavně z MO/AČR vás vždy přesvědčí i o hloupostech a potřebách a nutnostech. Díky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2017 14:15:02 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Na vaše otázky jste si v podstatě odpověděl vyjádřením posl. Sedi. Není vůle. Tu vůli musí mít MV, MSp a MF pod které spadají bezpečnostní sbory, ale MV nemá ani vůli stabilizovat PČR. Je jim to v podstatě jedno. Můžete se obracet na jednotlivé poslance, ale ti s tím stejně nic nezmohou. Příkladem toho jsou moje pozměňovací návrhy do 361. Na VB mělo MV ke všem negativní stanovisko. Až po téměř hádce a prohlasování ve výboru změnilo MV stanovisko z negativního na neutrální. Přesto jsem podporu pro stabilizační odměny ve výši jednoho platu vždy po 5 letech služby nezískal.

Přeji hezký den a hlavu vzhůru.

Zd. Ondráček