Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2017 10:30:56 - -Che-

Dotaz

Hezký den pane poslanče!
Položím Vám otázku: jak se díváte na situaci kolem záměru těžby lithia v Krušných horách? Byl by to asi zajímavý projekt, kdyby zisk z těžby zůstal státu, mohl by se znatejně umořit náš státní dluh. Všera se objevila informace, že vláda schválila projekt na těžku Karlu Janečkovi. Proč je to tak? Ono není výběrové řízení? Mám obavy z toho, že peníze ze zisku skončí mimo naší zem a my tradičně utřeme hubu. Váš názor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2017 8:18:36 - Mgr. Ivo Pojezný
 Dobrý den,
děkuji za otázku, neboť těžbou lithia se v KSČM bedlivě zabýváme - stejně jako využíváním dalších přírodních zdrojů. Obecně považujeme fakt, že přírodní zdroje jsou předávány do soukromých rukou, za velkou chybu. Jak velká chyba - a nebojím se říct zlodějna - to byla, ukázala těžba uhlí v podání pana Bakaly, nebo zdražování vody ze strany zahraničních majitelů těchto zdrojů. Podle mého soudu by se tyto prodeje měly vyšetřit a jednoznačně určit viníka. Stát by měl strategické přírodní zdroje mít ve svém vlastnictví, což je i jeden z bodů volebního programu KSČM pro volby do sněmovny.
Těžba lithia je velmi široký problém, ale zatím na základě informací, které jsou k dispozici, to vypadá, že se chystá další tunel na náš stát. Na podobnou otázku už ale odpovídalo několik představitelů KSČM a já se s jejich odpovědí plně ztotožňuji, takže přidávám odkaz, na kterém se konkrétně k lithiu dozvíte více: http://tabor.kscm.cz/otazka-parlamentnich-listu-pro-josefa-skalu-k-tezbe-lithia
Děkuji za dotaz a přeji hezké letní dnyIP