ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2017 14:56:14 - středopravicový volič

Štech-živnostníci

Poslední dobou perlí. Co vy na to říkáte? Jak budete chtít tak hloupým nápadům zabránit? Někdo už navrhl, že by neměl být předsedou senátu. Nemyslíte, že je to na místě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2017 14:46:24 - Ivo Valenta

Dobrý den,

jistě máte na mysli především záměr předsedy senátu Štěcha zvýšit odvody pro OSVČ a dosáhnout toho, aby živnostníci pověsili řemeslo na hřebík a nechali se zaměstnat.

K tomuto jsem se už několikrát vyjádřil – je opravdu velice smutné, že jsou zde lidé, kteří pohrdají těmi, kterých by si naopak měli vážit. Místo toho, aby jim pomohli a odlehčili jim od byrokratických zátěží, chtějí je zklikvidovat. To by si však soukromníci neměli nechat líbit. Vždyť tito živnostníci a drobní podnikatelé zaměstnávají na 70 % všech zaměstnanců a podílí se na výkonu české ekonomiky z 60 %!  Zřejmě se někomu nelíbí, že si OSVČ stěžují na šmírování, kontrolní hlášení, EET, likvidační pokuty a státní šikanu. Ale není divu – vždyť pro samé papírování nemají na vlastní práci čas. S podobným bojem "velkých" proti "malým" rozhodně nemohu a nikdy nebudu souhlasit. Ať si má kdo chce klidně sebehloupější nápady, aktivní a pracovití lidé jednoznačně potřebují podporu a ne házení klacků pod nohy. Proto se vždy stavím na jejich stranu.

Ivo Valenta