Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2017 16:57:50 - krissus

Přeji pěkný den pane ministře.

Před 75 lety vypálili nacisti Ležáky a to byl jen malý zlomeček neskutečných, odporných zvěrstev, které občané Německa páchali za druhé světové války v Evropě. Naštěstí nás Rusové od těchto "nadlidí" osvobodili. Dodnes nám Německo dluží, vítěznými mocnostmi přiznané, reparace. Připomínáte to také Němcům na srazech, na kterých se účastníte? Dnes nám zase chtějí vnucovat jejich vůli s přijímáním imigrantů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2017 21:02:26 - Mgr. Daniel Herman
Zločiny, které jmenujete, byly skutečně mimořádně odporné. Způsobila je zločinná politika nacionálních socialistů, kteří byli v jimi rozpoutané válce poraženi a po právu potrestáni. V tom s Vámi souhlasím. Nesouhlasím ovšem v tom, kdy srovnáváte politickou a národnostní příslušnost. Když máte na mysli nacisty, říkáte mylně Němci. Obdobného omylu se dopouštíte i v případě Rusů. Cožpak v řadách Rudé armády nebojovali i zástupci jiných národů bývalého SSSR? Vidíte, takové srovnání prostě nesedí. Co se týká připomínání zločinů nacionálních socialistů, tak ty jsou v Německu připomínány mnohem více, než u nás. Německo se totiž obdivuhodným způsobem se svou temnou minulostí dokázalo vypořádat. Nacističtí zločinci tam byli pozavírání. Uvědomte si, že jste asi zaspal dobu. Bojujete proti Německu 30. a 40. let. Dnešní Německo je však oporou demokracie. Tímto svým postojem se pouze vlamujete do dávno otevřených dveří.