Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2017 21:38:33 - publius scipio

Pravdivě

v dnešní jedné odpovědi říkáte, cituji :"25. 6. 2017 21:02:26 - Mgr. Daniel Herman. Zločiny, které jmenujete, byly skutečně mimořádně odporné. Způsobila je zločinná politika nacionálních socialistů, kteří byli v jimi rozpoutané válce poraženi a po právu potrestáni. V tom s Vámi souhlasím. Nesouhlasím ovšem v tom, kdy srovnáváte politickou a národnostní příslušnost. Když máte na mysli nacisty, říkáte mylně Němci. Obdobného omylu se dopouštíte i v případě Rusů. Cožpak v řadách Rudé armády nebojovali i zástupci jiných národů bývalého SSSR? konec citátu. Proč tedy často politici (nejen) KDU mluví o tom, že v roce 1968 okupovali ČSSR Rusové, když se jednalo nejen o všechny národnosti tehdejšího SSSR, ale i dost Poláků, Maďarů, dokonce i o pár Bulharů, to vše pod vedením Ukrajince Brežněva. Mimochodem, Rusové měli v tehdejším UV KSSS menšinu. A největší povyk na jaře 1968 proti dění u nás dělali Walter Ulbricht (Němec) a Vladimír Gomulka (Polsko). Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2017 8:12:44 - Mgr. Daniel Herman
Souhlasím s Vaším názorem, vážený pisateli, proto vždy velmi pečlivě rozlišuji mezi politickou a národnostní příslušností. Já jsem nikdy nic takového neřekl, co píšete. A pokud to řekl někdo z našich politiků, pak mi sdělte, kdo a kdy, a já s ním promluvím. Mně to známo není, že to zaznělo. Směšovat politiku a národnost je prostě špatný princip. A k roku 1968 je ještě třeba dodat, že sovětští občané také protestovali proti okupaci Československa na Rudém náměstí, což byl akt hrdinství. Takového přístupu je třeba si vážit.