Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2017 8:29:21 - hostssss

Souhlasíte nebo NE? 5

A kde berete jistotu, že voliči by na základě stejných (utajených) informací neupřednostnili volbu "A"?
Když se sám rozhodnu špatně tak lépe nesu následky, než když někdo jiný špatně rozhodne za mě a já to mám jak se říká vylízat.
Navíc je zde nebezpečí, že politiky je lehčí zmanipulovat k potřebnému rozhodnutí, protože jich je v PS jen 200 poslanců, nedovedu si představit jak uplatit 10 miliónů voličů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2017 19:03:25 - Ing. Bohuslav Chalupa
10 milionů občanů netřeba uplácet, stačí příslušným způsobem instruovat media a je to....přece to znáte: "tohle je pravda, protože to říkali v televizi", a věřte že je mnohem snazší zblbnout statisíce lidí, než informovaného a odborně zdatného jednotlivce.Volič nemůže ,mít k dispozici utajované informace - pokud by tomu tak bylo, pak by se někdo dopustil závažné trestné činnosti - i toto jsou pravidla demokracie a delegování odpovědností - tedy první věta Vašeho dotazu postrádá jakoukoliv relevanci.Jen pro příklad, uznávám, příklad ne úplně šťastný ale značně ilustrativní - rok 1948 - nic? 
Žádnou jistotu nemám, nikdo ji nemá - ale pokud jsem dostatečně odborně vybaven, mám věci podložené názory a fakty (nikoliv "pravdami") jiných odborníků a expertů, má dostatek informací a byl jsem zvolen jako zástupce části občanů, pak je mou povinností rozhodnout nikoliv podle očekávání,ale podle potřeby (nikoliv své).Je to na mnohem podrobnější diskusi a výměnu názorů, a to nejen ve dvou, ale v mnohem širším počtu diskutérů .....