RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2017 21:28:57 - Damph

Krytí pašeráctví?

V sekci Pátrání a záchrana je tento text:
(Evropský parlament) " upozorňuje na skutečnost, že jednotlivým kapitánům a nevládním organizacím, kteří na moři skutečně pomáhají osobám v nouzi, by neměl hrozit trest za poskytování takovéto pomoci."
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do
Znamená to že lodě neziskových organizací mohou plout pro migranty i do libyjských pobřežních vod, aniž by jim za to něco hrozilo, což znamená že by šlo o schvalování pašeráctví?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2017 19:32:30 - RNDr. Pavel Poc
Dobrý den, ne, protože zároveň se v rezoluci jasně konstatuje, že "nezákonné převaděčství zahrnuje usnadnění nedovoleného vstupu určité osoby do členského státu” a že "ucelený přístup k migraci musí nezbytně zahrnovat opatření zaměřená na boj proti aktivitám zločineckých sítí zapojených do obchodování s lidmi a nezákonného převaděčství”. Dále pak také upozorňuje, že  "jelikož zločinci mohou změnit svůj způsob fungování velmi rychle a také tak činí, politické reakce se musí přizpůsobovat nejnovějším a nejpřesnějším údajům; bere na vědomí a považuje za krok správným směrem, že Komise přijala dne 27. května 2015 akční plán Unie proti převaděčství migrantů („akční plán proti převaděčství migrantů“), který předpokládá vytvoření kontaktní skupiny agentur Unie pro otázky převaděčství migrantů za účelem posílení jejich operativní spolupráce a výměny informací.”.   O žádné schvalování pašeráctví se tedy nejedná.