Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.07.2017 14:48:56 - MnaM

IS

Slyšela jsem, že islámský stát padl. Je to pravda? A znamená to, že bude klid? že už nebudou teroristické útoky a uprchlíci se budou moci vrátit domů? Nebo je to příměří před válkou, kdy dojde k větší mobilizaci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2017 16:05:30 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Ano, skutečně to vypadá, že IS byl konečně územně poražen. Rozhodně však nebyl poražen co se týká ideologie, vycvičené lidské síly a materiálního zajištění - mnoho bojovníků IS se již dávno pohybuje kdoví kde (viz "ochrana" Schengenu) , takže klid rozhodně nepředpokládám. Až se ti darebáci trochu vzpamatují a přeskupí, vytvoří nová centra velení, očekávám další vlnu teroristických útoků a možná i obsazení jiného, nesnadno dostupného území na Africkém kontinentu. Jak se bude vyvíjet vojensko-politická situace v Sýrii těžko odhadnout, ale v této chvíli jsou vytvořeny pozitivní předpoklady k vyřešení jak politického vedení a dalšího směřování země, tak navazujících vztahů mezi dalšími "hráči" - tedy zejména mezi Ruskem, USA, Saudskou Arábií, Iránem..... Mobilizaci nepředpokládám, není důvod :-)