RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2017 14:25:48 - Ž.I.T.O.

Pařížská dohoda o klimatu

- Nejedná se o Pařížské dohodě o klimatu již několik let a vy jste tak měli dostatek času vše prodiskutovat?
- Není to poprvé, co jsme za potížisty - viz Lisabonská smlouva, uprchlíci... Nemyslíte, že to vše vrhá na nás jako partnery špatný stín?
- Jaké konkrétní důsledky by mělo její přijetí pro mě, jako obyčejného průměrného občana?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.07.2017 16:03:46 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Ž.I.T.O.

o Pařížské dohodě se jedná od prosince roku 2015, kdy byla schválena. I když vláda říká, jak jí na ratifikaci dohody záleží, nebyla schopná zajistit ve Sněmovně dostatek času na její projednání. Teprve včera, na pátý pokus, bylo ukončeno první čtení. Druhé a závěrečné čtení zřejmě proběhne v září. Koalice má ve Sněmovně pohodlnou většinu potřebnou ke schválení. Uvidíme, zda všichni koaliční poslanci budou pro Pařížskou dohodu hlasovat. Pokud ji přijmeme a pokud ji bude naše vláda brát vážně, bude muset do 20 let skončit se spalováním fosilních paliv (uhlí ropa, plyn) a nahradit tyto zdroje tepla a energie jinými zdroji. Pokud Vás zajímají podrobnosti, přečtěte si prosím záznam mého projevu ve Sněmovně na Parlamentních listech, případně si poslechněte záznam rozhovoru v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/dvacetminut/_zprava/klimaticka-dohoda-je-scifi-hledet-na-100-let-dopredu-neni-prakticke-rika-jan-zahradnik-z-ods--1740464

S pozdravem

Jan Zahradník