kvalita potravin
Proč stát nemůže určovat normy na prodej výrobků na našem trhu, a že může pouze určovat normy našim výrobcům? A nešlo by vytvořit nějaké značení potravin, u kterých víme, že se v cizině prodávají v jiném složení a kvalitě? Prodejci se to totiž snaží maskovat, a když můžou fungovat značky na kvalitní produkty, proč ne naopak? A třetí dotaz. Proč nezařídíte větší osvětu o kvalitě potravin? Samé pořady o vaření, ale ne o stolování, kvalitě potravin. Normální člověk ani nerozumí tomu, co je na obalu psáno. Nepředpokládám, že mi odpovíte, ale i to o vás dost vypovídá. Líba
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
Hezký den paní Konvalinková, omlouvám se, že odpovídám se zpožděním.
Právě o to, aby neexistovala dvojí kvalita potravin se nyní snažím. Toto téma jsem začal na evropské úrovni řešit již na podzim roku 2015 a nyní mám pocit, že se konečně začalo vše řešit. Jde nám o to, aby dvojí kvalita potravin v celé evropské unii nebyla, to znamená, aby výrobky a potraviny měly identické složení pro všechny obyvatele Evropské unie. Zkrátka, aby Němec, který přijede k nám na dovolenou do České republiky koupil stejný výrobek u nás, jako ve své zemi. A naopak. Osvětu o kvalitě potravin se snažíme dělat - zkuste se například podívat na značku Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Organizujeme každý rok také akce Farmářské slavnosti, v rámci kterých můžete navštívit farmy po celé republice. Celé září také probíhá "Září, měsíc biopotravin", což je kampaň právě na osvětu zdravého stravování.
Mějte se hezky, MJ