Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2017 13:09:54 - Campanulla

Neziskovky a jejich finanční zdroje jako rizikový faktor

Neziskovky rostou jako houby po dešti a nezpochybňuji, že mnohé jsou velmi užitečné. Jak jsem ovšem zjistila, oproti jiné formě aktivit ( podnikání) jsou na základě legislativních pravidel téměř nekontrolovatelné a tudíž nekontrolované co se týče jak financování( včetně zahraničního), tak skutečně vyvíjené činnosti= mohou si dělat téměř co chtějí. Nemáte obavu, že pokud se tak již neděje, brzy nastane doba, kdy tu bude moct klidně založit a financovat neziskovku např IS, nebo jiná podivná organizace a protože je pro neziskovky nastavena legislativa velmi benevolentně, bude proti nim zákon bezzubý?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2017 16:33:55 - Ing. Bohuslav Chalupa
 ...riziko tu evidentně existuje, s problémem přizpůsobení legislativního rámce pro činnost neziskovek, tak aby to reflektovalo aktuální situaci, si bude muset poradit nová sněmovna - pokud se tam dostanu, určitě to budu mít v seznamu úkolů hodně nahoře :-)