RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2017 13:24:18 - Ž.I.T.O.

potížisté

Děkuji za odpověď, ale vynechal jste druhý bod dotazu: Není to poprvé, co jsme za potížisty - viz Lisabonská smlouva, uprchlíci... Nemyslíte, že to vše vrhá na nás jako partnery špatný stín?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2017 16:08:14 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Ž.I.T.O.,

nesouhlasím s Vámi, že odpovědný přístup k tak závažným rozhodnutím, jako byla Lisabonská smlouva, jako je stále otázka migrace a jako je také nyní Pařížská dohoda, je možné nazvat „potížismem“, jak píšete. Znovu musím zopakovat. To, že se o Pařížské dohodě bude hlasovat až téměř po dvou letech od jejího přijetí, není vina moje nebo ODS. Do úterka se jejímu projednávání věnovala Sněmovna rovných 200 minut. Vládní koalice nebyla schopná její projednávání urychlit.

Takže si nemyslím, že by naši partneři v EU měli mít důvod považovat nás za nesolidní. Podle mne se ČR chová k EU velmi korektně, přijímá aktivně legislativu EU, množství zákonů je přijímáno jako implementace norem EU. Dokonce jsme, bohužel, často na sebe přísnější, než je nutné. S tím, že by náš postoj k Pařížské dohodě měl na nás vrhat nějaký stín, nesouhlasím.

S pozdravem

Jan Zahradník