ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2017 7:58:48 - krissus

Přeji pěkný den pane senátore.

Nejsou dotace na vrcholové sportovce a kulturu příliš vysoké??? Nemám námitky aby se přispívalo na údržbu a nebo provoz stadionů, tělocvičen které by sloužily veřejnosti dětem. Na údržbu divadel. Nesouhlasím ale, aby se přispívalo na platy herců a vrcholových sportovců. Jaký je Váš pohled na tuto otázku pane senátore?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.07.2017 22:36:07 - Jan Veleba

 Přeji též dobrý den a zde je moje opožděná odpověď.

Pokud se týká dotací na vrcholové sportovce, tak nemám dostatek informací, abych mohl odpovědět přesně. Myslím si, že by podpora měla směřovat především do sportovních oddílů žáků a dorostu. Odtud vychází pozdější vrcholoví sportovci, profesionálové, kteří by si měli zajistit finanční prostředky především od soukromých sponzorů plus vydělat na sportovních soutěžích (tenis, atletika, hokej a další).

Trochu jiný pohled mám na dotace do kultury, respektive když se budu držet Vaší otázka, tak na platy herců. Tam bych podpořil pouze kulturu ve venkovském prostoru, aby se tam vůbec udržela. Ostatní bych ponechal.

Jeden příklad za všechny. Jeden známý pražský herec jménem Bartoška, věnující se mimo umění politice na náměstích, kde vyzývá k občanskému neklidu, aby vzápětí organizoval pompézní filmový festival a k jeho zafinancování přijal mimo jiné podporu jedné významné pivovarské skupiny. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby v  Bartoškově svaté válce proti prezidentu Miloši Zemanovi nepoužíval jako hlavní argument, že prezident zatahuje naši zemi směrem na východ a na druhé straně přijal sponzoring ze skupiny, jejímž majitelem je čínská společnost se sídlem v Šanghaji. Právě ta vlastní pivovarskou skupinu Lobkowitz.