Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2017 12:40:36 - Edita Pf.

Kauza rodiny Michalákových

Jestli to chápu správně, tak norské občanství může získat člověk starší 12-ti let? A není tedy vyloučeno,že ho nezíská i Denisův bratr David? Mě jako matku napadla i otázka na kterou se prostě musím zeptat. Co by se stalo, kdyby paní Michaláková své děti unesla do Česka? Znáte určitě knihu bez dcerky neodejdu. Asi by tím porušila nějaké zákony, ale Norsko je přece porušilo taky, když odebrali děti biologické matce, která o ně má zájem. Jaký asi může být vztah mezi náhradním rodičem a dítětem, až pravda vyjde najevo? Myslel na to někdo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2017 23:56:55 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Edito, situace je v Norsku taková, že norské občanství může díte získat na základě souhlasu jednoho z rodičů, takže občanství může získat i David. V tomto případě lze těžko odpovídat na otázku "co by kdyby?". Po jednom nešťastném výroku pana Kapitána musela Eva Michaláková ujišťovat policii, že se žádný únos neplánuje a bude o děti bojovat právní cestou. Navíc je třeba mít na paměti, že obě děti vyrůstají odděleně v odlišných rodinách. Možnost únosu nepřipadá v úvahu a nemá proto smysl o ní vůbec uvažovat. Dobrou zprávou je, že Věcí odebrání obou synů Evy Michaláková se má nyní zabývat Evropský soud pro lidská práva. Je tedy alespoň nějaká naděje na nějaké (byť velmi pozdní) zadostiučinění v této kauze. Jinak samozřejmě máte pravdu. Obě děti, David i Denis, budou nejspíše dříve či později pátrat po tom, jak to vlastně bylo, přičemž Barnevernet nebyl schopný vzít něco takového dostatečně v úvahu. S pozdravemTomáš Zdechovský