Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2012 3:20:05 - Daniel Gajdoš

Euroskeptické strany

Dobrý den, jaký je plán B? Má mokrý hadr Herman van Rompuy, či jeho věrný socialista Barroso, nebo vzteklý knihovník Schulz plán B? Nebo jak plánujete oživit trhy? Všichni vědí co je ESM zač.Plánujete tak dlouho přerozdělovat dluh, až všechny státy eurozóny si projdou bankrotem. Komise a presidenti, které nikdo nevolil, skvělá kancléřka, která hospodaří s dluhem přes 80% HDP a nyní socialista Hollande, který plánuje uvrhnout Francii do obřího deficitu. Já se ptám:"Jak můžou občané změnit Evropské komise? Jak můžou odvolat z vedení EU Hermana van Rompuye? Jak mohou vrátit svým státům zpět jejich svrchovanost? Myslím, že hovořím za většinu Evropanů, když řeknu: "My nechceme více integrace a my nechceme EU." Je čas tento megalomanský projekt hodit na smetiště dějin.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2012 11:29:51 - Dr. Libor Rouček
Například v té nejlidnatější zemi v EU, v Německu, naprostá většina lidí volí strany, které chtějí více Evropy a více integrace, ať jsou to již strany napravo (CDU/CSU) či nalevo od středu (SPD). A jak známo, Německo, na rozdíl od současné euroskeptické České republiky, ekonomicky roste, má vyrovnaný rozpočet a snižuje své zadlužení.

Pokud lidé v Evropě nebudou chtít EU a více integrace, budou volit euroskeptické strany. To se však, jak ukázaly i nejnovější volby na Slovensku, ve Francii či v Řecku neděje. Jinými slovy, Evropa se bude i nadále sjednocovat a já jsem přesvědčen, že rychleji než doposud. Pokud jste jiného názoru, máte možnost volit euroskeptické strany, případně, pokud to pro Vás bude nesnesitelné, z Evropy emigrovat.

S pozdravem Libor Rouček