ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2017 16:26:43 - krissus

Přeji pěkný den pane senátore.

Jaký je váš názor na schránky k odkládání novorozeňat????? Stát dnes umožňuje rodičkám odložit dítě ihned po porodu v nemocnici, téměř anonymně. Dítě je po krátké době, stanovené zákonem, se souhlasem matky volné k předání pěstounům. Není tak při porodu ohroženo dítě, není ohrožena matka. V případě komplikací mohou ihned zasáhnout odborní lékaři ve specializovaném zařízení. Zřizováním těchto schránek a jejich tolerancí se porušuje také zákon. Rodiče jsou totiž povinni se o děti starat a ne je odkládat takovým způsobem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2017 8:43:28 - Jan Veleba

 Hezký den z kratičkého pobytu v Beskydech.

Víte, nechci moralizovat, ale už ten pojem "odkládání novorozence do schránky" je hrozný a já s tímto způsobem  vstupu člověka do života a poté do společnosti nesouhlasím.

To, co se událo nyní v Plzni, že v rozmezí tuším dvou hodin byly odloženy to tamní "schránky" dva novorozenci, to může být buďto obrovská náhoda a nebo to může být úplně něco jiného. A sice to, že dvě budoucí matky si dopředu plánovaly, že to udělají a domluvily se o tom. Pokud by to tak bylo, pak je to špatné a znamenalo by to, že ony schránky budou časem znamenat nikoliv možnost, ale nabídku ....

Takže snad na závěr - schránky jsou na dopisy nikoliv na odkládání dětí.