Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2017 17:56:59 - Noislam

Schengen II

Zrovna dneska byl na radiožurnálu rozhovor s naším zpravodajem Janem Šmídem. A že migranti postupují z Jihu Itálie na sever a pak do Francie s cílem přes Calais se dostat do VB.
To fakt nejde Italy nějak donutit, aby respektovali schengenská pravidla a nedovolili migrantům si putovat jak oni chtějí a kam chtějí?
Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2017 19:54:43 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,jedná se o problém starý už několik let. Na nezodpovědné chování Itálie i Řecka jsem upozorňoval už před dvěma roky. Příčinou toho, proč Itálie pouští migranty dále, je jejich vysoký počet. Řešení proto není jen v přinucení Italů k dodržování pravidel, ale i vyřešení problému navracení a vyřešení příčin toho, proč se tolik lidí snaží dostat ilegálně do Evropy. Celá záležitost se intenzivně řeší s africkými zeměmi: https://www.novinky.cz/zahranicni/444404-eu-a-afrika-posili-spolupraci-pri-zvladani-migrace-ve-stredomori.htmlS pozdravemTomáš Zdechovský