Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2017 2:11:10 - laco

Co dokázali za čtrnáct let v Iráku?

Nouri al-Maliki, původně loutka, kterou Washington posadil do vedení Iráku, prohlásil včera v Moskvě: „Přivítali bychom v naší zemi silnou ruskou přítomnost, a to jak ve smyslu politickém, tak vojenském.“
„Dnes potřebujeme větší ruské zapojení do iráckých záležitostí zvláště v energetice. Nyní, kdy jsme ze země vyhnali Islamský stát, potřebujeme investice do energetiky a obchodu. Rusko snad přinese Iráku svobodu a demokracii, kterou mu Washington slíbil, ale za 14 let je nedokázal Iráku dodat“.
Co tedy, dle Vašeho názoru, přinesl Washington Iráku za dobu jeho čtrnáctiletého vojenského působení na jeho půdě? Je tím úspěchem Washingtonu porážka Islámského státu, který USA vybudovali, vyzbrojili, vycvičili a prostřednictvím instruktorů z USA nakonec i řídili jeho činnost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2017 6:57:00 - Ing. Antonín Seďa
 Největším úspěchem USA a jeho spojenců je právě to,že si o své zemí bude rozhodovat demokratický zvolená irácká  vláda. Souhlasím, že cesta ke svobodné a demokratický pojaté irácké společnosti bude ještě velmi dlouhá ,ale desce správnou cestou. Porážka bojovníků ISIL je prvním krokem k bezpečnostní stabilitě. Druhým musí být vybudování funkčních ozbrojených a bezpečnostních sil s respektem k národnostním problémům . Zároveň je nutno zajistit ochranu hranic, vybudování potřebné infrastruktury a administrativy. Neměli by se opakovat chyby z minulosti, kdy irácká vláda nerespektovala rozdílná náboženská vyznání a nebyla připravena čelit bezpečnostním hrozbám.