Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2017 23:31:00 - Jiří Buriánek

Pane ministře,

Vaše náklonnost k Sudetským němcům je všeobecně známá:Známým,ověřitelným a nejen vámi zamlčovaným údajem je fakt že z dospělé populace Sudetských němců v r.1938 bylo celých 92% členy Henleinovy nacistické,s Hitlerem unisono řvoucí SdP.
Mimo přestárlých fakticky všichni.V kontextu tohoto se tedy jednalo o "nespravedlivý odsun" anebo o zasloužené vykopání nácků a fašounů z vlasti?Věřím že při Vašem vzdělání a rozhledu se nesnížíte k odpovědi.."Kde jste ten údaj vzal" anebo že tehdy bylo problémem do SdP nevstoupit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.07.2017 7:28:11 - Mgr. Daniel Herman
Máte jednostranné informace, pane Buriánku. Mezi československými Němci byla silná podpora nacionálního socialismu, ale byla též silná a aktivní protinacistická opozice, která se formovala především v křesťanských a sociálnědemokratických kruzích. Hned po obsazení zbytku Čech a Moravy hitlerovci, bylo cca dvacet tisíc sudetoněmeckých antifašistů pozatýkáno a odvlečeno do koncentračních táborů. To jsou také fakta, na která bychom neměli zapomínat.