Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2017 9:59:38 - vršková

Neměla by se církev reformovat?

Dobrý den, hned na začátku bych se chtěla distancovat od dotazů, kteří vám pokládají vaši odpůrci. Můj dotaz je dost citlivý. Bohužel stále slýcháme o sexuálním zneužívání církevními autoritami a já se ptám. Proč? Myslíte, že je takové chování už v člověku zakořeněné a do církve vstoupí, protože si myslí, že se na něj nepřijde a nebo to může být proto, že že církev třeba kněžím zakazuje sexuální styk, založení rodiny a jelikož člověk je ,,naprogramován" jinak, ukájí se takto? Proč církev nepovolí zakládání rodin kněžím? Proč nemohou mít partnerku? Proč je proti potratům, i když tím může žena a posléze i dítě trpět? Jak myslíte, že se může cítit žena, která by musela počít a starat se o dítě, které bylo zplozeno například při znásilnění? To dítě by mělo také násilníkovi geny, třeba by mu bylo i podobné a matka by ho musela vychovávat, i když by jí dítě připomínalo to zlé, čím si prošla. Hezký den. Vršková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.07.2017 23:06:22 - Mgr. Daniel Herman
Vážená paní Vršková,
předně děkuji za Vaše dotazy a otevřenou poctivost, kterou z nich vnímám. Již dvanáct let nejsem mluvčím církve a na řadu z Vašich dotazů jsem dal osobní odpověď svým rozhodnutím požádat papeže o uvolnění z duchovenských závazků. Také se domnívám, že snaha změnit přirozenost člověka je marná a může vést někdy až k protispolečenskému jednání. Doporučuji Vám, abyste své dotazy adresovala vedení té církve, jejíž postoje Vás zajímají. Ještě jednou děkuji.