Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2017 10:38:25 - GeoBpH

Opravdu nejde potrestat nepoctivé výrobce potravin ???

Chápu, že hledání řešení při dvojí (či vícenásobné) kvalitě potravin dodávaných do zemí bývalého východního bloku, není jednoduché. Dříve nepoctivce koupali ve Vltavě. Proč nepostihnout na penězích nebo zamezením dovozu těch humusů firmu, která tak činí ?? Povinně udávané údaje jsou mnoha spoluobčanům nanic, protože je nepřečtou ani s brýlemi, a když už se podaří, jen málokdo má potravinářskou školu nebo je zběhlý v terminologii, která popisuje "prima" přísady. Nesouvisí tento přístup s rasismem ??? Mají nás naši drazí sousedi na severu a západě za méněcenné, že nám posílají jídlo (???), které zákonitě zvedá náklady na zdravotnictví ?? Kuřáci těžko utáhnou schodek v nákladech na léčbu lidí pomalu, ale jistě otravovaných konzervanty, barvivy a dochucovadly. Děkuji mnohokrát za vyjádření.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2017 20:21:48 - Ing. Marian Jurečka
Dobrý den, dvojí kvalita potravin je podle mě zásadní problém, který chci, aby se vyřešil. Snažím se toto téma vyzdvihnout na Evropské radě už od roku 2015. Myslím, že jsme nyní na dobré cestě. Bohužel, dovozy potravin (nejen) zamezit ani zakázat nemůžeme, a to kvůli volnému unijnímu trhu. Děkuji za dotaz a přeji pěkné dny!