Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2017 19:50:31 - Anče Kuba tajnej

Proč bavorské úřady začaly v tichosti měnit hraniční tabule s ČR z původních Staatsgrenze (státní hranice) na Landesgrenze (zemská hranice)?

Budeme opět součástí Německa či velkoněmecké říše? Po přečtení článku http://www.novarepublika.cz/2017/07/nazev-prispevkuheimat-sudetenland-s.html začínám nabývat dojmu, že dochází k dalšímu stádiu usmiřovací politiky vůči Německu, která není ani tak usmiřováním, ale lezením KDU-ČSL do příslušných otvorů Sudetským Němcům. Zatímco česká strana se za odsun Němců omluvila několikrát (což je v pořádku), z německé, resp. sudetoněmecké strany jsem nikdy neslyšel nic oficiálního, čím by se Němci káli za svůj podíl na rozbití Československa, teroristickými útoky na Čechy žijící v pohraničí koncem 30. let či za aktivní protičeskou činnost během války. Nemyslíte si, že když se má jednat o usmíření dvou stran, musí se kát a omluvit obě dvě strany?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.07.2017 22:57:48 - Mgr. Daniel Herman
Vůbec nevím, o čem mluvíte. Německo se omluvilo mnohokrát a celá jeho poválečná zahraniční politika je založena na poctivém vyrovnání se s vlastní temnou minulostí.