Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2017 14:46:50 - Radka J.

Kde na své plány vezmete peníze?

Kde chcete vzít peníze na bezúročné půjčky na bydlení? Kde o ně budete moci občan požádat a za jakých podmínek by na ni měl mít nárok? Nebylo by dobré podpořit i ty rodiny, co děti plánují? Mít dítě a pak řešit bydlení je totiž často o dost těžší.
Stejná otázka - kde vezmete peníze na bezplatné jízdné pro děti, studenty a seniory?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.08.2017 15:45:25 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud si vzpomínáte, pak ČSSD v roce 2013 vyčíslila své sliby na 65 miliard korun. 85% slibů splnila zejména tím, že se zvýšil HDP a že česká ekonomika jede. My jsme chtěli v rámci solidarity zvýšit zdanění bohatým a zejména korporátním firmám. A také omezit odliv zisků z naší země. Tohle nám naši koaliční partneři neumožnili, nicméně to jsou zdroje, které na naše programové priority použijeme. ČSSD je zodpovědná strana, která však chce, aby z hospodářského růstu profitovali všichni, tedy i rodiny s dětmi. Mojí představou jsou nejen bezúročné půjčky, ale zejména podpora výstavby bytů na komunální a družstevní úrovni. To bydlení nebude pouze o rodinách s dětmi, ale pro ně by bylo vhodné, aby za každé dítě byla odpočitatelná částka. To, co naší zemi schází je cenová dostupnost bydlení. V současné době MMR podporuje sociální bydlení pro seniory. To samé by bylo pro mladá manžeství a mladé rodiny s dětmi. Bezplatné jízdné pro děti, studenty a seniory funguje na Slovensku a také například v Praze. Nevidím důvod, proč by tomu nemělo být i v naší zemi.