Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2017 16:29:11 - laco

Neziskovky

Nekritizuji činnost všech neziskovek. Je spousta neziskových organizací, které jsou potřebné pro činnost společnosti. A teď konkrétně k jedné z nich - Sboru dobrovolných hasičů. Jednotku SDH v souladu se zákonem zřizuje obec. Příslušníci SDH vykonávají řadu nadmíru potřebných činností, mnohdy za značně rizikových podmínek. S ohledem na skutečnost, že vykonáváte i funkci zastupitele obce Vám chci položit dotaz ohledně pojištění těchto dobrovolných hasičů. Jak jsou pojištěni (výše pojistné částky a u které pojišťovny) příslušníci SDH v případech, kdy důsledku jejich zásahu dojde k úmrtí nebo k úrazu, jehož důsledkem je trvalá invalidita. Sjednává vaše obec těmto příslušníkům SDH nějaké nadstandartní pojištění?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2017 9:27:38 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, protože i já považuji práci dobrovolných hasičů za velmi prospěšnou.  Přiznám se, jelikož nejsem členem SDH, že přesnou odpověď na Váš dotaz neznám. Ale ze svých zkušeností vím, že s pojištěním členů HZS je problém. Podobný, jako u vrcholových sportovců. Obec , v našem případě město, pokud vím, tak neplatí nějaké pojištění příslušníkům SDH. To si sjednává každý sám individuálně. V rámci legislativy jsme připravovali změnu zákona, která by umožňovala vyšší pojištění členům SDH tak, jako to mají příslušníci HZS. Ale tato legislativa byla přes odpor MV a HZS zastavena. JInak každá obec i město Uherské Hradiště se snaží dobrovolným hasičům pomáhat. Například pořízením nové techniky či podporou jejich sportovní činnosti.