Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2017 23:09:55 - Gudrun

ČSSD se zbavuje vnitrostranické opozice

Co si myslíte o tom, že vedení ČSSD se ve své straně zbavuje tzv. "vnitrostranické opozice"? Některým známým a dobrým poslancům není vůbec dovoleno kandidovat za ČSSD, jiní sami kvůli nesouhlasu s vedením kandidovat nechtějí. Jmenuji např. S. Huml, M. Benešová, J. Tejc, J. Koskuba, V. Jandák, J. Zimola, R. Dolejš, P. Nytrová, V. Klučka, A. Rykala, M. Strnadlová, L. Toufar, Z. Kailová, J. Zavadil, M. Hašek. A co si myslíte celkově o velké roztříštěnosti a názorové nejednotnosti vysokých členů ČSSD - Od Foldyny a Humla až po např. J. Dienstbiera? Je takto myslíte strana čitelná pro voliče? A kdo z tzv. triumvirátu je vám názorově nejblíže a má vaši největší podporu - Sobotka, Zaorálek nebo Chovanec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2017 11:48:02 - Ing. Jiří Petrů

Dobrý den. Jen těžko mohu seriozně odpovědět na pelmel údajů ve vašem dotazu. Někteří z uvedených nejsou vůbec členy ČSSD, někteří nekandidovali z důvodu odchodu do důchodu, někteří   kandidovali do funkcí na úrovni krajů a obcí. To nejpodstatnější je, že autonomie rozhodování jednotlivých krajů ve stuktuře ČSSD je obrovská. Na druhé straně se periodicky, při sestavování kandidátek, objeví v médiích vyjádření se kterými pracujete i vy. Jsou to ti, kteří v rámci sestavování kandidátek v jednotlivých krajích neuspěli. Hlavním argumentem je, že se někdo domluvil s někým a proto není v čele kandidátky dotyčný "poškozený". Ale přece vyjednávání podpory u členů, mezi organizacemi, mezi okresy, mezi kraji či ve vyšších orgánech je právě ona vnitrostanická politická práce, která je žádoucí a ten kdo neuspěl se může zlobit pouze na sebe, že nedokázal svou prací a svými argumenty přesvědčit ostatní spolustraníky. V ČSSD bylo a je mnoho názorů,  ale je to především etablovaná,  demokratická strana, se všemi chybami i klady. Ve finále rozhodnou členové na patřičné úrovni a to já osobně respektuji. K poslednímu dotazu mohu říci, že Bohuslava Sobotku a Luboše Zaorálka znám dlouhé roky a vnímám je jako velmi názorově blízké osoby. Milana Chovance znám kratší dobu, ale podle dosavadní spolupráce bych konstatoval, že tuto dvojici dobře doplňuje. Podporuji jak premiéra, lídra voleb tak i statutárního místopředsedu ČSSD. Zdraví Jiří Petrů